Arašidové kocky
Kokosový základ, arašidový stred a čokoládová poleva – tieto tri vrstvy spolu krásne súznejú a pohladia chuťové bunky, pritom obsahujú málo kalórií a veľa bielkovín!
Ingrediencie
na 20 kúskov
100 g Šmakouna marhuľa
30 g chia semienok
50 g kokosovej múky
100 g kokosového mlieka
50 g vanilkového proteínu
100 g datlí
100 g arašidového masla
50 g horkej čokolády (70%)
10 g kokosového oleja
Postup
Najprv si pokrájajte a namočte datle. Stačí 2 hodiny vopred, ale môžete nechať aj cez noc. V mise zmiešajte chia semienka, kokosovú múku, proteín a kokosové mlieko. Vznikne tuhšia hmota, ktorú vtlačte do silikónovej formy. Pokiaľ sa vám bude zdať cesto príliš tuhé, pridajte trochu vody, záleží na druhu proteínu. K namočeným datliam pridajte arašidové maslo a nakrájaného Šmakúna. Zmes rozmixujte do hladkého krému. Ten navrstvite na bielu hmotu. Dajte na chvíľu do mrazničky a medzitým si rozpustite čokoládu s trochou oleja. Rozpustenú čokoládu nalejte na stuhnutý krém. Dajte opäť chvíľu zamraziť a potom nakrájajte na kocky. Uchovávajte v chladničke.