Bolonské špagety

Tradičná paradajková omáčka v netradičnom vegetariánskom poňatí! O bielkoviny však núdzu nemá, mäso totiž nahrádza Šmakoun, ktorý je nastrúhaný v omáčke, pokojne ho však môžete aj nakrájať na kocky a opiecť na panvici.
Ingrediencie

200 g Shmaky Mexico

400 g lúpaných krájaných paradajok

1 cibuľa

2 mrkvy

1/4 zeleru

5 strúčikov cesnaku

bazalka

provensálske korenie

soľ

korenie

olivový olej

syr (parmezán)

Postup

Cibuľu pokrájajte a opražte na oleji, pridajte pokrájaný cesnak, bazalku a korenie. Vložte nahrubo nastrúhanú zeleninu, orestujte a zalejte paradajkami a trochou horúcej vody (alebo vývaru). Rieďte podľa potreby a podľa toho, ako hustú chcete omáčku. Keď zelenina zmäkne, rozmixujte ju nahrubo tyčovým mixérom. Do zmesi pridajte nahrubo nastrúhaného Šmakouna a prehrejte. Pridajte trochu parmezánu a premiešajte. Servírujte s celozrnnými cestovinami a posypané parmezánom.