Tradičná paradajková omáčka v netradičnom vegetariánskom poňatí! O bielkoviny však núdzu nemá, mäso totiž nahrádza Šmakoun, ktorý je nastrúhaný v omáčke, pokojne ho však môžete aj nakrájať na kocky a opiecť na panvici.
Ingrediencie
200 g Shmaky Mexico
400 g lúpaných krájaných paradajok
1 cibuľa
2 mrkvy
1/4 zeleru
5 strúčikov cesnaku
bazalka
provensálske korenie
soľ
korenie
olivový olej
syr (parmezán)
Postup
Cibuľu pokrájajte a opražte na oleji, pridajte pokrájaný cesnak, bazalku a korenie. Vložte nahrubo nastrúhanú zeleninu, orestujte a zalejte paradajkami a trochou horúcej vody (alebo vývaru). Rieďte podľa potreby a podľa toho, ako hustú chcete omáčku. Keď zelenina zmäkne, rozmixujte ju nahrubo tyčovým mixérom. Do zmesi pridajte nahrubo nastrúhaného Šmakouna a prehrejte. Pridajte trochu parmezánu a premiešajte. Servírujte s celozrnnými cestovinami a posypané parmezánom.