Cícerové cestoviny
Cestoviny z cícera? Jasne! Perfektní do šalátov a pošmáknu si nielen celiatici. S čerstvou zeleninou a Šmakúnom máte zdravú ľahkú večeru bohatú na bielkoviny za pár minút na stole.
Ingrediencie
100 g Šmakouna (napr. údený)
250 g uvarených cícerových cestovín
4 kríkové paradajky
1 menšia cibuľa
1/4 červenej papriky
2–3 hrsti poľníka
tamari podľa vlastnej chuti
1 lyžička korenia Bruschetta
olivový olej podľa potreby
1 polievková lyžica smotany alebo jogurtu
soľ podľa chuti
Postup
Cícerové cestoviny uvarte podľa návodu. Polníček umyte a nechajte odkvapkať. Nakrájajte olúpanú cibuľu, paradajky, papriku, nastrúhajte Šmakouna. Cestoviny preceďte a nechajte odkvapkať. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, dochuťte tamari omáčkou, korením, olivovým olejom, ryžovou smotanou či jogurtom. Dosoľte podľa chuti.