Cícerové cestoviny

Cícerové cestoviny

Cestoviny z cícera? Jasne! Perfektní do šalátov a pošmáknu si nielen celiatici. S čerstvou zeleninou a Šmakúnom máte zdravú ľahkú večeru bohatú na bielkoviny za pár minút na stole.
Ingrediencie

100 g Šmakouna (napr. údený)

250 g uvarených cícerových cestovín

4 kríkové paradajky

1 menšia cibuľa

1/4 červenej papriky

2–3 hrsti poľníka

tamari podľa vlastnej chuti

1 lyžička korenia Bruschetta

olivový olej podľa potreby

1 polievková lyžica smotany alebo jogurtu

soľ podľa chuti

Postup

Cícerové cestoviny uvarte podľa návodu. Polníček umyte a nechajte odkvapkať. Nakrájajte olúpanú cibuľu, paradajky, papriku, nastrúhajte Šmakouna. Cestoviny preceďte a nechajte odkvapkať. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, dochuťte tamari omáčkou, korením, olivovým olejom, ryžovou smotanou či jogurtom. Dosoľte podľa chuti.