Cícerový falafel

Cícerový falafel

Nejete mäso? Pre vegetariánov, ale aj mäsožravcov máme recept na mňamózne guličky, ktoré sa dajú jesť za tepla aj za studena, doplnené o komplexné bielkoviny zo Šmakouna!
Ingrediencie

100 g Šmakouna Klasik

2 šálky cíceru

1 šálka jarnej cibuľky

1/2 šálky petržlenu

4 strúčiky cesnaku

2 lyžičky soli

1 lyžica mletej rímskej rasce

1/2 lyžičky korenia

väčšia štipka chilli

slnečnicové semienka

sezamové semienka

olivový olej

SERVÍROVANIE

biely jogurt

pita chleba

Postup

Cícer namočte cez noc, aby bola mäkká na konzumáciu, ale stále chrumkavá. Zlejte vodu a cícer rozmixujte. Do mixéra pridajte Šmakouna, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, na menšie kusy nasekaný cesnak a rozmixujte. Preložte do misy, osoľte, pridajte rímsku rascu, korenie, chilli a dajte na 20 minút do chladničky. Tvarujte guličky a dôkladne ich stláčajte, aby držali pohromade. Obaľte ich v semienkach a vyskladajte na papier na pečenie. Predhrejte rúru na 180 °C. Pokvapkajte guličky olejom a pečte dozlatista. Podávajte s bielym jogurtom a opečeným pita chlebom.