Čokoládovo-tvarohová torta
Na jemnom korpuse s kúskami čokolády je poriadna vrstva lahodného krému s extra dávkou proteínu zo Šmakúna. A spolu s chrumkavou čokoládou na povrchu a ovocím sa postarajú o dokonalý chuťový zážitok!
Ingrediencie
Korpus
2 vajcia
2 lyžice javorového sirupu
150 g bieleho jogurtu
80 g špaldovej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
štipka soli
2 hrsti čokoládových šošoviek
Krém
100 g Šmakouna Marhuľu
250 g mäkkého tvarohu
3 kvapky flavdrops vanilka (alebo iné sladidlo)
NA OZDOBU
horká čokoláda (min 70%)
1 lyžička repkového oleja
ovocie
jedlé kvety
Postup
V jednej mise vyšľahajte vajcia s javorovým sirupom a pridajte biely jogurt. V druhej mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a štipku soli.
Tekutú a sypkú zmes zmiešajte dohromady a pridajte čokoládové šošovky. Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte na 180 °C 15–20 minút, aby bol na povrchu zlatistý.
Medzitým pripravte krém zo Šmakouna. V mixéri rozmixujte Šmakouna s tvarohom a dochuťte kvapkami flavdrops s príchuťou vanilky alebo iným sladidlom.
Hotový korpus nechajte vychladnúť a potom naň naneste tvarohový krém. Rozohrejte čokoládu s repkovým olejom vo vodnom kúpeli a rozprestrite ju na vrstvu krému. Dozdobte ovocím a jedlými kvetmi podľa chuti a fantázie. Dajte vychladiť do chladničky a môžete servírovať