Čokoládovo-tvarohová torta

Čokoládovo-tvarohová torta

Na jemnom korpuse s kúskami čokolády je poriadna vrstva lahodného krému s extra dávkou proteínu zo Šmakúna. A spolu s chrumkavou čokoládou na povrchu a ovocím sa postarajú o dokonalý chuťový zážitok!
Ingrediencie

Korpus

2 vajcia

2 lyžice javorového sirupu

150 g bieleho jogurtu

80 g špaldovej múky

2 lyžičky kypriaceho prášku

štipka soli

2 hrsti čokoládových šošoviek

Krém

100 g Šmakouna Marhuľu

250 g mäkkého tvarohu

3 kvapky flavdrops vanilka (alebo iné sladidlo)

NA OZDOBU

horká čokoláda (min 70%)

1 lyžička repkového oleja

ovocie

jedlé kvety

Postup

V jednej mise vyšľahajte vajcia s javorovým sirupom a pridajte biely jogurt. V druhej mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a štipku soli.

Tekutú a sypkú zmes zmiešajte dohromady a pridajte čokoládové šošovky. Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte na 180 °C 15–20 minút, aby bol na povrchu zlatistý.

Medzitým pripravte krém zo Šmakouna. V mixéri rozmixujte Šmakouna s tvarohom a dochuťte kvapkami flavdrops s príchuťou vanilky alebo iným sladidlom.

Hotový korpus nechajte vychladnúť a potom naň naneste tvarohový krém. Rozohrejte čokoládu s repkovým olejom vo vodnom kúpeli a rozprestrite ju na vrstvu krému. Dozdobte ovocím a jedlými kvetmi podľa chuti a fantázie. Dajte vychladiť do chladničky a môžete servírovať