Cukeťák na plech

Cukeťák na plech

Cuketa má nielen veľa vlákniny, vitamínov aj antioxidantov, ale aj málo kalórií, preto ju s kľudom zaraďte do fitness jedálnička v najrôznejších podobách! Nezabúdajte však pridať Šmakouna, ktorý pokrm doplní o kvalitné bielkoviny!
Ingrediencie

1 kg cukety

200 g Šmakouna klasik alebo shmaky cesnak

150 g goudy

4 vajcia

2 hrnčeky strúhanky alebo mletých vločiek

4 strúčiky cesnaku

1 väčšia cibuľa

1 lyžica majoránky

hrsť ligurčeka a petržlenovej vňate

7 lyžíc oleja

1 kypriaci prášok

soľ a korenie

Postup

Cuketu umyte, rozkrojte a vydlabajte lyžicou semienka. Nastrúhajte nahrubo, trochu posoľte a nechajte vypotiť. Prebytočnú vodu vytlačte a zlejte. Syr, cibuľu a Šmakouna nahrubo nastrúhajte, cesnak roztlačte, bylinky nasekajte. Do misy dajte všetky ingrediencie a premiešajte. Osoľte a okoreňte. Veľký pekáč so zvýšeným okrajom vyložte papierom na pečenie, vlejte cuketovú zmes a pečte na 200 °C 40 minút. Potom teplotu zvýšte na 220 a ešte zapekajte ďalších 15 minút dozlatista. Podávajte so zeleninovým šalátom. Cukeťák je výborný za tepla aj za studena.

Celý cukeťák má 3060 kcal, 310 g sacharidov, 140 g tukov, 130 g bielkovín