Hubová kuba

Tradícia je tradícia, preto k vianočnému obedu rozhodne nepatrí mäso, ale hubový kuba! Aby vám nechýbali dôležité bielkoviny, pridajte do receptu Šmakouna , ktorý perfektne podporí hubovú chuť.
Ingrediencie

100 g Šmakouna údeného, klasik

200 g pohánkových krúpa

15 g sušených húb

5 lyžíc oleja

1 stredná cibuľa

rasca

4 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

Postup

Sušené huby namočte na hodinu do vody, potom ich sceďte a poduste s rascou asi 15 minút. Krúpy prepláchnite a nechajte odkvapkať. Na časti oleja opražte cibuľku dozlatista, pridajte odkvapkané krúpy, orestujte, zalejte pollitrom horúcej vody, osoľte a duste domäkka (až sa voda vsiakne). Mäkké krúpy zmiešajte s hubami a Šmakounom nakrájaným na kocky. Okoreníme, pridajte prelisovaný cesnak a dajte do vymastenej zapekacej nádoby. Pokvapkajte zvyšným olejom a zapečte dozlatista na 200 ° C asi 15 minút.

Výživové hodnoty na 1 porciu (recept na 4 porcie)

12 g bielkovín | 38 g sacharidov | 16 tukov | 349 kalórií