Tradícia je tradícia, preto k vianočnému obedu rozhodne nepatrí mäso, ale hubový kuba! Aby vám nechýbali dôležité bielkoviny, pridajte do receptu Šmakouna , ktorý perfektne podporí hubovú chuť.
Ingrediencie
100 g Šmakouna údeného, klasik
200 g pohánkových krúpa
15 g sušených húb
5 lyžíc oleja
1 stredná cibuľa
rasca
4 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
Postup
Sušené huby namočte na hodinu do vody, potom ich sceďte a poduste s rascou asi 15 minút. Krúpy prepláchnite a nechajte odkvapkať. Na časti oleja opražte cibuľku dozlatista, pridajte odkvapkané krúpy, orestujte, zalejte pollitrom horúcej vody, osoľte a duste domäkka (až sa voda vsiakne). Mäkké krúpy zmiešajte s hubami a Šmakounom nakrájaným na kocky. Okoreníme, pridajte prelisovaný cesnak a dajte do vymastenej zapekacej nádoby. Pokvapkajte zvyšným olejom a zapečte dozlatista na 200 ° C asi 15 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu (recept na 4 porcie)
12 g bielkovín | 38 g sacharidov | 16 tukov | 349 kalórií