Suroviny:

 Lavaš špaldový 2x Zlatý klas s pravou vanilkou 1l mlieka pár kvapiek vanilkového flavdrops na dosladenie (alebo iné sladidlo) odmerka vanilkového proteínu 500ml sójovej smotany na šľahanie 250g odtučneného tvarohu

Skvelý recept s Lavašom z kuchyne mystoryofcooking.

Postup:

Podľa tortovej formy si vyrežeme 4 kruhy Lavaša. V rúre si ich upečieme na 180 stupňoch na 3-5 minút. Na dno formy položíme dva upečené pláty.
Uvaríme si zlatý klas v 1l mlieka, pridáme sladidlo. Po vychladnutí pridáme proteín a nalejeme do tortovej formy. Ďalej si vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej tvaroh. Vyšľahaný krém navrstvíme na vanilkový krém zo zlatého klasu.
Na záver len prikryjeme so zvyšnými dvoma plátmi, ktoré si predtým vopred nakrájame na trojuholníky, aby sme nemali problém pri krájaní hotového krémešu.
Dáme na noc zachladiť do chladničky. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom či čokoládou. Hotovo, jednoduchá krémešová torta :). Dobrú chuť!