Plnené zemiakové knedle

Plnené zemiakové knedle

Slovenskú kuchyňu si nemusíte odopierať, keď na to pôjdete múdro!
Ingrediencie

NÁPLŇ

300 g Šmakouna Údeného alebo shmaky Mexico

1 cibuľa

1 lyžička olivového oleja

hrsť zelenej petržlenu

soľ a korenie

CESTO

1 kg zemiakov uvarených v šupke, vychladnutých

150 g celozrnnej pšeničnej múky hladké

100 g pšeničnej krupice

1 vajce

1 lyžica soli

Postup

Najprv si pripravte náplň. Nakrájajte cibuľu a šmakouna a opečte na panvici na olivovom oleji. ho na 12 dielov a vlhkými rukami vytvarujte placky, naplňte zmesou, pevne uzavrite a dotvarujte knedle. Varte v pare približne 20 minút. Podávajte s dusenou kapustou alebo kelom.