Žiadny tuhý eidam pod vrstvou strúhanky nečakajte, tieto nugetky z batátov, goudy a Šmakouna majú perfektnú chuť aj konzistenciu!
Ingrediencie
150 g Šmakoun Klasik
250 g gouda
150 g batátov
2 vajcia
4 lyžice hladkej špaldovej múky
strúhanka na obalenie podľa potreby
Postup
Batát olúpte, nakrájajte na kocky a uvarte do zmäknutia. Vychladnutý ho potom roztlačte vidličkou a pridajte k nemu dve vajcia, syr nastrúhaný nahrubo a Šmakouna najemno. Zahustite múkou a vytvorte ľahko „patľavé“ cestíčko. Z cestíčka robte nugetky alebo placky a zo všetkých strán obaľte v strúhanke. Plech vyložte papierom na pečenie, dajte naň nugetky a zastreknite olejom. Pečte v rúre rozpálenej na 230 ° C asi 15 minút, dozlatista. Môžete aj otočiť.