Tekvicové zemiakové placky
Žiadne mastné zemiakové placky plné múky a tuku nečakajte, tieto sú nutrične ďaleko výživnejšie, pretože obsahujú okrem vlákniny zo zeleniny a dokonca aj bielkoviny zo Šmakouna.
Ingrediencie
15 kusov
100 g Shmaky mexico
500 g očistených zemiakov
130 g očistené, vydlabané cukety
400 g očistenej maslovej tekvice
1 vajce
himalájska soľ podľa potreby
čerstvá bazalka
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica paprika
majorán podľa potreby
ghí podľa potreby na vyprážanie
Postup
Očistené zemiaky, tekvicu a cuketu najemno nastrúhame, k nastrúhaným zemiakom pridáme jedno celé vajce, najemno nastrúhaného Šmakouna, majoránku, prelisovaný cesnak, najemno posekanú bazalku, lahôdkovú papriku a soľ. Celú zmes zeleniny a korenia zamiešame a zahustíme ražnou múkou. Na panvici si rozohrejeme ghí, keď ich dostatočne rozohriate nanesieme na panvicu pripravené cesto a rovnomerne z oboch strán opečieme.