Tekvicové zemiakové placky

Tekvicové zemiakové placky

Žiadne mastné zemiakové placky plné múky a tuku nečakajte, tieto sú nutrične ďaleko výživnejšie, pretože obsahujú okrem vlákniny zo zeleniny a dokonca aj bielkoviny zo Šmakouna.
Ingrediencie

15 kusov

100 g Shmaky mexico

500 g očistených zemiakov

130 g očistené, vydlabané cukety

400 g očistenej maslovej tekvice

1 vajce

himalájska soľ podľa potreby

čerstvá bazalka

3 strúčiky cesnaku

1 lyžica paprika

majorán podľa potreby

ghí podľa potreby na vyprážanie

Postup

Očistené zemiaky, tekvicu a cuketu najemno nastrúhame, k nastrúhaným zemiakom pridáme jedno celé vajce, najemno nastrúhaného Šmakouna, majoránku, prelisovaný cesnak, najemno posekanú bazalku, lahôdkovú papriku a soľ. Celú zmes zeleniny a korenia zamiešame a zahustíme ražnou múkou. Na panvici si rozohrejeme ghí, keď ich dostatočne rozohriate nanesieme na panvicu pripravené cesto a rovnomerne z oboch strán opečieme.