Veľkonočná plnka

Skvele dochutená klasika vo vegetariánskej úprave, ktorá nesmie na Veľkú noc chýbať, navyše plná bielkovín vďaka Šmakounovi.
Ingrediencie

300 g Šmakouna Klasik alebo Údeného
4 špaldové rožky

4 vajcia

1 veľká cibuľa

4 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

2–3 dcl zeleninového vývaru

2 hrsti zelených byliniek

soľ

korenie

štipka muškátového orieška

Postup

Rožky, Šmakouna, cibuľu, bylinky a cesnak nakrájajte. Oddeľte žĺtky od bielkov. Cibuľu nechajte zosklovatieť na oleji. Do misy dajte nakrájané rožky, bylinky, Šmakouna, osmaženú cibuľu a cesnak. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Pridajte žĺtky, postupne prilievajte vývar a premiešajte, aby rožky nasiakli. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pridajte k rožkovej zmesi. Zľahka premiešajte. Dajte do formy (na biskupský chlebíček) vyloženej papierom na pečenie a pečte cca 45 minút pri 160 °C.