Zapečené portobello

Zapečené portobello

Portobello sú okrem vitamínov a minerálov aj dobrým zdrojom bielkovín a práve to majú so Šmakounom spoločné, a preto si tak dobre rozumie! Naplňte ich mexickou zmesou, zapečte a podávajte ako ľahkú večeru so šalátkom alebo napríklad s pečenými zemiakmi na obed.
Ingrediencie

Shmaky mexiko alebo cesnakový

3 portobello huby

cuketa

paradajky

cibuľa

cesnak

himalájska soľ

korenie

olivový olej

pažítka

Postup

Každé portobello zbavte nožičky a mierne vydlabte, aby ste mohli naplniť klobúčiky. Nožičky a vydlabanú časť nakrájajte na malé kúsky. Pridajte nahrubo nastrúhanú cuketu, najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Všetko spolu orestujte na olivovom oleji. Osoľte, okoreňte. Vložte do klobúčikov, pridajte nakrájané paradajky a zasypte nastrúhaným Šmakounom. Pečte v rúre na papieri na pečenie pri 180 °C asi 20 minút. Podávať môžete s malým šalátikom a posypané čerstvými bylinkami.