Zapečené zemiaky
V jednoduchosti je krása! Zemiaky predom uvarte a potom už všetko ľan naskladajte do pekáča a dajte do trúby. Za 20 minút máte vynikajúci, nutrične vyvážený obed na stole!
Ingrediencia
2–3 porcie
100 g Šmakouna Udeného alebo Klasik
200 g zemiakov
200 g cukety
100 g cherry rajčiakov
30 g syra (30 % tuku)
2 vajcia
50 ml mlieka
2 lyžičky olivového oleja
Postup
Zemiaky nakrájajte na plátky a uvarte vo vode alebo na pare. Po uvarení ich vyrovnajte do vymastenej zapekacej misy, pridajte nakrájanú cuketu, cherry rajčiny, šmakouna, osoľte a okoreňte. Vrch posypte nastrúhaným syrom a polejte rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Zapečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.