Zapečené zemiaky

Zapečené zemiaky

V jednoduchosti je krása! Zemiaky predom uvarte a potom už všetko ľan naskladajte do pekáča a dajte do trúby. Za 20 minút máte vynikajúci, nutrične vyvážený obed na stole!
Ingrediencia

2–3 porcie

100 g Šmakouna Udeného alebo Klasik

200 g zemiakov
200 g cukety

100 g cherry rajčiakov

30 g syra (30 % tuku)

2 vajcia

50 ml mlieka

2 lyžičky olivového oleja

Postup

Zemiaky nakrájajte na plátky a uvarte vo vode alebo na pare. Po uvarení ich vyrovnajte do vymastenej zapekacej misy, pridajte nakrájanú cuketu, cherry rajčiny, šmakouna, osoľte a okoreňte. Vrch posypte nastrúhaným syrom a polejte rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Zapečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.