Na šaláty už je zima, ale čo tak skúsiť zeleninu zapiecť? Nezabúdajte však na kvalitnú bielkovinu, čo zasýti. Perfektnou voľbou pre tento recept je Údený Šmakoun vhodný ako pre mäsožravcov, tak aj vegetariánov a vajíčka, ktoré zmes pekne spoja.
Ingrediencie
4 porcie
100 g Šmakouna Údeného
4 zemiaky
4 vajcia
1 malý karfiol
3 mrkvy
1 veľká cibuľa
soľ podľa potreby
ghí
petržlenová vňať na ozdobu
Postup
Karfiol rozoberte na ružičky a uvarte v pare. Zemiaky, mrkva a cibuľu olúpte, umyte a pokrájajte na kocky. Zmiešajte, osoľte a pridajte jemne nastrúhaného Šmakouna a uvarený karfiol. Zapekacie misky vytrite ghíčkom, naplňte zmesou a dajte do studenej rúry, ktorú následne zapnite na 200 ° C a pečte asi 30 minút pod alobalom. Keď je zelenina mäkká, pridajte rozšľahané vajíčka a zapekajte ešte 10 minút.
Tip: Zapekať môžete v niekoľkých menších mištičkách alebo v jednej väčšej nádobe.