Zapečený karfiol

Na šaláty už je zima, ale čo tak skúsiť zeleninu zapiecť? Nezabúdajte však na kvalitnú bielkovinu, čo zasýti. Perfektnou voľbou pre tento recept je Údený Šmakoun vhodný ako pre mäsožravcov, tak aj vegetariánov a vajíčka, ktoré zmes pekne spoja.
Ingrediencie

4 porcie

100 g Šmakouna Údeného

4 zemiaky

4 vajcia

1 malý karfiol

3 mrkvy

1 veľká cibuľa

soľ podľa potreby

ghí

petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Karfiol rozoberte na ružičky a uvarte v pare. Zemiaky, mrkva a cibuľu olúpte, umyte a pokrájajte na kocky. Zmiešajte, osoľte a pridajte jemne nastrúhaného Šmakouna a uvarený karfiol. Zapekacie misky vytrite ghíčkom, naplňte zmesou a dajte do studenej rúry, ktorú následne zapnite na 200 ° C a pečte asi 30 minút pod alobalom. Keď je zelenina mäkká, pridajte rozšľahané vajíčka a zapekajte ešte 10 minút.

Tip: Zapekať môžete v niekoľkých menších mištičkách alebo v jednej väčšej nádobe.