Manitoba múka si v domácnosti kváskových žienok našla pevné miesto. Čo takto ale vyskúšať zdravšiu – celozrnnú verziu Manitoby? Predstavujeme vám AIDA 3.3, ktorá je vlajkovou loďou mlyna Antico Molino Rosso.
V ČOM JE AIDA 3.3 REVOLUČNÁ?
AIDA 3.3 je polozrnná múka mletá na kamennom mlyne. Ide o múku zo zmesi talianskej pšenice, pšenice z EU a mimo EU (Manitoba). Pomer múk a odrody pšenice predstavujú výrobné tajomstvo.
Polozrnná múka predstavuje zlatú strednú cestu medzi spracovateľnosťou hladkej múky a výživovými hodnotami celozrnnej múky. Takže máte doma celozrnnú múku, ale pracuje sa s ňou rovnako ako s hladkou múkou.
Aby sa zabezpečila maximálna kvalita, tak každá fáza výberu a čistenia obilnín podlieha prísnej kontrole. Navyše každá šarža múky sa testuje z pohľadu chemických a makrobiologických ukazovateľov. Proces mletia na kamennom mlyne prebieha pomaly, aby sa zachovali organoleptické vlastnosti čerstvej múky a všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v klíčku.
Tajomstvo múky AIDA 3.3 spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.
Múka AIDA 3.3 je jednou z hlavných ingrediencií pri výrobe špeciálneho chleba, pizze a celkovo pomalého kvasenia (až 72 hod). Svoje využitie si našla pri špeciálnom pečení – Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni, Focacce, Francesini či Brioches.
Odporúčame po zakúpení 5kg balenia ihneď múku presypať do vlastnej nádoby na múku (sklo) a uskladňovať pri teplote do 24°C, príp. v chladničke. 5kg balenie múky slúži len na prepravu a nie na dlhodobé uskladňovanie. Nezabúdajme, že počas pestovania a uskladňovania zŕn v mlyne sa nepoužívajú pesticídy, herbicídy a ani fungicídy, takže múka je živá.
- Použitie: Spracujte múku s kváskom. Nechajte kysnúť cca 36 – 72 hodín.
- Zloženie: múka zo zmesi talianskej pšenice, EU a mimo EU (Manitoba) * *=BIO
- Alergény: Obsahuje lepok. Môže obsahovať stopy sóje a sezamu.
- Technické údaje: typ 1 (polozrnná), W 310/330, P/L 0,63 – 0,68
- Hmotnosť: 1kg, 5kg (po zakúpení ihneď presypať do vlastných nádob)
- Krajina pôvodu: Taliansko, EU a mimo EU (Manitoba)
- Skladovanie: Skladovať v suchom a chladnom mieste (do 24°C).
- Testovanie kvality múky: Každá šarža je dôkladne testovaná chemicky, makrobiologicky a pod.