Plnené zemiakové knedle
Českú kuchyňu si nemusíte odopierať, keď na to pôjdete chytro! Knedle z celozrnnej múky naplňte šmakoun alebo pre mäsožravce Párky šmakoun a určite si pochutí celá rodina!
ingrediencie
NÁPLŇ
- 300 g šmakoun údeného alebo mexico
- 1 cibuľa
- 1 lyžička olivového oleja
- hrsť zelenej petržlenu
- soľ a korenie
CESTO
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke, vychladnutých
- 150 g celozrnnej pšeničnej múky hladkej
- 100 g pšeničnej krupice
- 1 vajce
- 1 lyžica soli
postup
Najprv si pripravte náplň. Nakrájajte cibuľu a šmakoun a sprudka opečte na panvici na olivovom oleji. Nakoniec pridajte nasekanú petržlen a ochuťte. Zemiaky ošúpte a nastrúhajte nahrubo alebo najemno podľa toho, čo preferujete. Pridajte zvyšné ingrediencie a rýchlo prepracujte cesto, aby neřídlo. Rozdeľte ho na 12 dielov a vlhkými rukami vytvarujte placky, naplňte zmesou, pevne uzavrite a dotvarujte knedle. Varte v pare približne 20 minút. Podávajte s dusenou kapustou alebo kelom.
Tip: Ako náplň môžete použiť tiež Párky šmakoun