Suroviny:
1 plát pšeničného lavaša 2 PL oleja 2 strúčiky cesnaku 1 malú červenú cibuľu 1 menšiu cukinu 3 sušené paradajky plechovka lúpaných paradajok soľ oregano 3 PL kukurice 200g strúhaného eidamu 50g struhanej mozzarely
Na víkend ako stvorené a ešte hotové len za 20min ?? .
Postup:
Príprava na tieto vegetarianske lasagne je jednoduchá. Najskôr si vykrojíme 6 lavaš plátov podľa formy.
Pokračujeme prípravou omáčky.
Cesnak a cibuľu nasekáme na drobno. Cuketu nakrájame na malé kúsky. Sušené paradajky prelejeme vriacou vodou.
Na oleji jemne opražíme cesnak a cibuľku. Pridáme nakrájané sušené paradajky, cukinu a kukuricu. Po 2-3 minútach pridáme lúpané paradajky.
Zmes dusíme a miešame pokiaľ všetky prísady nezmäknú. Dochutíme oreganom a soľou.
Následne vstvíme:1 plát lavaša, 3-4 PL omáčky, mozzarellu, parmezán. Takto postupujeme 6 krát.
Dáme zapiecť na 5-7 minút na 220 stupňov. Lasagne podávame horúce. A ten zapečený syr na vrchu…