Príprava ajurvédskych horúcich nápojov sa oproti bylinným čajom líši tým, že sa nevaria, ale len zalievajú. Rozomletý prášok alebo „churna“ sa konzumuje priamo v teplej tekutine s vodou. Na rozdiel od instantných nápojov, kedy prídavné látky rozpustia jeho obsah do chemického roztoku, čisté zmesi Amalaki nápojov sú pripravované v 100% prírodnej RAW kvalite a neobsahujú žiadne konzervačné ani prídavné látky. Príprava ajurvédskych horúcich nápojov sa oproti bylinným čajom líši tým, že sa nevaria, ale len zalievajú. Rozomletý prášok alebo „churna“ sa konzumuje priamo v teplej tekutine s vodou. Na rozdiel od instantných nápojov, kedy prídavné látky rozpustia jeho obsah do chemického roztoku, čisté zmesi Amalaki nápojov sú pripravované v 100% prírodnej RAW kvalite a neobsahujú žiadne konzervačné ani prídavné látky. Jemne namletý prášok sa preto vo vode nikdy nerozpustí. To najcennejšie, čo nápoj obsahuje, je rozomletá zmes bylín, ktorú je potrebné v teplej vode rozmiešať a s pridaním lyžičky medu a niekoľko kvapiek citróna potom celý obsah vypiť. Med sa v ajurvéde užíva ako vodič bylinných účinkov, ktoré sa potom lepšie vstrebávajú do telesných tkanív.
Príprava
Pre získanie zdravého a chutného nápoja rozmiešajte 1 čajovú lyžičku (cca 2 g) jemne namletej zmesi v 250 ml teplej vody, pridajte med podľa chuti a niekoľko kvapiek citróna. Jedno 100g balenie poskytuje 50 šálok horúceho nápoja. Zmes možno tiež pridať do smoothies a čerstvých štiav.
Odporúčané dávkovanie
2-3 šálky za deň
Zloženie
embilika lekárska, špargľa hroznovitá