Klinček sa používa v arabskej kuchyni. Mletý klonček skvele dochutí rybie pokrmy. Káve, mliečnej ryži, akri alebo vianočnému pečivu dodá zaujímavú sladkú korenenú chuť. Klinček je aj jednou z piatich korenín aromatickej garamskej zmesi korenia Masala. A ten kto ju už vyskúšal, tak sa hneď objavil tú vynikajúcu a novú chuť.
Náš tip: Ak máte tvrdé perníčky, pridajte do škatule malé kúsky jabĺčok, do ktorých zastrčíte klinčeky. Perníčky zmäknú
a zintenzívni sa ich vôňa.
Zloženie: klinček mletý (Syzygium aromaticum) z ekologického poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Tanzánia
Skladovanie: skladujte v suchu.
Vedeli ste, že,
už v stredoveku sa klinček odporúčal proti bolesti zubov? Jednoducho stačí vložiť do úst toto korenie tvarom pripomínajúce púčik kvetu.