Saturejka je najlepšie korenie na strukoviny. Pridávame všade tam, kde čierne korenie, okrem strukovín aj do kapusty či kelu, lebo uľahčuje ich stráviteľnosť a pôsobí proti nadúvaniu.
Vhodná je k zemiakovým a zeleninovým jedlám, do nátierok, plniek a zeleninových šalátov. Môžeme z nej pripraviť bylinkové maslo alebo ju pridať do rôznych druhov omáčok.
Super je k hydine, ale aj k jahňacine, bravčovine a k rybám. Zvýrazní chuť domácich klobás a údeného mäsa. Pri jej použití však musíme byť opatrní, lebo jej silná aróma môže spôsobiť horkosť pokrmov. Nevaríme ju, ale do jedla pridávame tesne po dovarení.
Odporúča sa pri kŕčoch, pri žalúdočných problémoch, nadúvaní, zlom trávení, vysokom tlaku, strese. Pôsobí močopudne a povzbudzuje chuť do jedla.
Zloženie: 100% saturejka vňať rezaná
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1117 kJ / 266 kcal
- Tuky 6 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 3,3 g
- Sacharidy 50 g
- z toho cukry 5,3 g
- Bielkoviny 7 g
- Vláknina 38 g
- Soľ 0,03 g
Alergény: nie
Dátum spotreby: je uvedený na obale