Tobolky semien Kardamomu – Elettaria cardamomum, sa používajú na ochutenie sladkostí alebo sa žuvajú pre osvieženie dychu a zlepšenie zažívania. Zvýrazňuje chuť ako sladkého, tak slaného jedla. Zlepšuje chuť a arómu pokrmov.
Pridávame ho do jedál, aby nám dobre trávilo, najmä v kombinácii so škoricou a muškátovým orieškom. Odporúča sa aj pri hnačke, plynatost, bolesti žalúdka.
Použitie: do pečiva, azijskej kuchyne. Výborný do kávy. Používajú sa len semena z rozlúpnutej tobolky – cele aj podrvené, tie majú výraznejšiu chuť.
Do kávy se dáva troška rozdrvených, či mletých semien. Kardamom viaže na seba kofeín.
Zloženie: 100% kardamom mletý
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1302 kJ / 311 kcal
- Tuky 6,7 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g
- Sacharidy 68,5 g
- z toho cukry 0,0 g
- Bielkoviny 10,8 g
- Vláknina 28 g
- Soľ 0,02 g
Alergény: nie
Dátum spotreby: je uvedený na obale