Suroviny:
1 plát lavašu na každú štrúdľu 360g hrudkovitého tvarohu 2 vajcia 30g proteínu (môžte vynechať) brusnice namočené v rume cca 150 g nastrúhaného vyžmýkaného jablka 20g práškového arašidového masla 100g mletého maku 200ml mlieka maliny sladidlo
Maková štrúdľa alebo tvarohová štrúdľa z lavaša? Ak sa chcete poriadne pripraviť na víkend tak si rovno upečte 2!! ?
1️⃣ Štrúdľa tvarohová s jablkami, hrozienkami v rume a arašidovým maslom a arašidmi.
2️⃣ štrúdľa maková s malinami, kedže som nezohnala višne – ale je vďaka tomu oveľa šťavnatejšia.
Postup:
Tvarohová štrúdľa
Zmiešame tvaroh, proteín, vajcia, brusnice a niečím dosladíme (flavdrops/ brezový cukor/ erytritol).
Zvlášť zmiešame jablká so škoricou a pripravíme si arašidové maslo.
Arašidové maslo- ja som dala 20g práškového (ma menej kcal), zmiešala s vodou a do toho som nadrobno nasekala 20g arašidov, aby chrumkali 🙂
Kraj lavaša zahneme, aby časť, kam dáme náplň, bola dvojvrstvová – budeme plniť a rolovať na kratšej hrane. Nanesieme na kraj jablká, potom tvaroh. Zrolujeme a kraje zatlačíme aby nevytiekla plnka.
Dáme na plech s papierom na pečenie, na vrch trošku masla, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
Po upečení ozdobíme arašidovým maslom.
Maková štrúdľa
Mak s mliekom som zohriala v mikrovlnke, aby sa prepojili.
Následne som zmes natrela po kratšej hrane lavašu a na to naukladala pásik čerstvých malín (nie mrazených), zrolovala, natrela rozpusteným maslom a poprepichovala vidličkou.