Štrúdľa tvarohová a štrúdľa maková

Suroviny:

 1 plát lavašu na každú štrúdľu 360g hrudkovitého tvarohu 2 vajcia 30g proteínu (môžte vynechať)⁠ brusnice namočené v rume⁠ cca 150 g nastrúhaného vyžmýkaného jablka 20g práškového arašidového masla 100g mletého maku⁠ 200ml mlieka⁠ maliny sladidlo

Maková štrúdľa alebo tvarohová štrúdľa z lavaša? Ak sa chcete poriadne pripraviť na víkend tak si rovno upečte 2!! ?⁠

1️⃣ Štrúdľa tvarohová  s jablkami, hrozienkami v rume a arašidovým maslom a arašidmi.⁠

2️⃣ štrúdľa maková s malinami, kedže som nezohnala višne – ale je vďaka tomu oveľa šťavnatejšia⁠.⁠

Postup:

Tvarohová štrúdľa
Zmiešame tvaroh, proteín, vajcia, brusnice a niečím dosladíme (flavdrops/ brezový cukor/ erytritol)⁠.
Zvlášť zmiešame jablká so škoricou⁠ a pripravíme si arašidové maslo⁠.
Arašidové maslo​- ja som dala 20g práškového (ma menej kcal), zmiešala s vodou a do toho som nadrobno nasekala 20g arašidov, aby chrumkali 🙂
Kraj lavaša zahneme, aby časť, kam dáme náplň, bola dvojvrstvová – budeme plniť a rolovať na kratšej hrane. Nanesieme na kraj jablká, potom tvaroh. Zrolujeme a kraje zatlačíme aby nevytiekla plnka.⁠
Dáme na plech s papierom na pečenie, na vrch trošku masla, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.⁠
Po upečení ozdobíme arašidovým maslom.⁠
Maková štrúdľa
Mak s mliekom som zohriala v mikrovlnke, aby sa prepojili.
Následne som zmes natrela po kratšej hrane lavašu a na to naukladala pásik čerstvých malín (nie mrazených), zrolovala, natrela rozpusteným maslom a poprepichovala vidličkou.⁠