čučoriedkový cheesecake
Ľahučký, nízkokalorický, nepečený cheesecake s poriadnou dávkou proteínu ako v korpuse, tak v kréme je vynikajúci dezert nielen pre slávnostné príležitosti.
ingrediencie
KORPUS
- 100 g šmakoun slivka so škoricou
- 20 g proteínového prášku
- 100 g ovsených vločiek
- 100 g sušených datlí
- 50 g mandlí
KRÉM
- 500 g odtučneného tvarohu
- 300 g čučoriedok
- 150 ml vody
- 10 g želé v prášku alebo agare
- erytritol na osladenie podľa chuti
postup
Ingrediencie na korpus rozmixujte. Najprv vločky s mandľami, potom všetko ostatné dohromady. Vytvorte kompaktnú hmotu, ktorú natlačte do formy a dajte do chladničky. Čučoriedky povarte vo vode, oslaďte erytritolom, rozmixujte tyčovým mixérom a pridajte agar (poriadne rozmiešajte!). Akonáhle dosiahne tekutina bod varu, stiahnite z plameňa a nechajte vychladnúť. Zmiešajte s tvarohom. Následne nalejte na korpus a nechajte stuhnúť v chladničke.