Čučoriedkový cheesecake

čučoriedkový cheesecake

Ľahučký, nízkokalorický, nepečený cheesecake s poriadnou dávkou proteínu ako v korpuse, tak v kréme je vynikajúci dezert nielen pre slávnostné príležitosti.

ingrediencie

KORPUS

  • 100 g šmakoun slivka so škoricou
  • 20 g proteínového prášku
  • 100 g ovsených vločiek
  • 100 g sušených datlí
  • 50 g mandlí

KRÉM

  • 500 g odtučneného tvarohu
  • 300 g čučoriedok
  • 150 ml vody
  • 10 g želé v prášku alebo agare
  • erytritol na osladenie podľa chuti

postup

Ingrediencie na korpus rozmixujte. Najprv vločky s mandľami, potom všetko ostatné dohromady. Vytvorte kompaktnú hmotu, ktorú natlačte do formy a dajte do chladničky. Čučoriedky povarte vo vode, oslaďte erytritolom, rozmixujte tyčovým mixérom a pridajte agar (poriadne rozmiešajte!). Akonáhle dosiahne tekutina bod varu, stiahnite z plameňa a nechajte vychladnúť. Zmiešajte s tvarohom. Následne nalejte na korpus a nechajte stuhnúť v chladničke.