Lavaš veterníky

Suroviny:

 špaldový lavaš 2/3 plátu Karamelový krém: 1 ks karamelový puding + 450ml mlieka + 5 kvapiek flavdrops (peanut)⁠ 125g ricotty⁠ 25g vanilkového proteínu⁠ Smotanový krém:⁠ 150ml smotany na šľahanie

Lavaš veterníky od Mystoryofcooking. Je neskutočné čo všetko sa z lavaša dá vytvoriť a upiecť. A jeden nemá ani 50kcal‼️ to chceš nie? ?

Postup:

Z jedného plátu si vyrežeme pomocou obvodu pohára kruhy (cca 5 cm), ktoré poukladáme do foriem na muffiny aby dostali tvar košíčkov. Mne vyšlo 24 kruhov, čo je 12 veterníkov ( 1 na spodku a druhý na vrchu). Pečieme 5 minút na 180 stupňov.⁠
Následne pripravíme karamelový krém, ktorý pozostáva prípravou pudingu podľa návodu na obale. Do vychladnutého pudingu pridáme ricottu a proteín. Dáme zatiaľ zachladiť.⁠
Ako ďalšie si pripravíme smotanový krém vymiešaním smotany. Už nesladíme. Tiež odložíme na hodinku do chladu.⁠
Karamelový krém si dáme do potravinárskeho vrecka alebo do malého sáčku. A opatrne do kruhu vrstvime na prvý krúžok upečeneho lavašu. Takisto postupujeme aj so smotanovým krémom. Veterník zakryjeme druhým lavašom. Môžeme poliať karamelovým pudingom, čokoládou alebo posypať cukrom.⁠  
Lavaš veterníky hneď podávame. Dobrú chuť.