Suroviny:
špaldový lavaš 2/3 plátu Karamelový krém: 1 ks karamelový puding + 450ml mlieka + 5 kvapiek flavdrops (peanut) 125g ricotty 25g vanilkového proteínu Smotanový krém: 150ml smotany na šľahanie
Lavaš veterníky od Mystoryofcooking. Je neskutočné čo všetko sa z lavaša dá vytvoriť a upiecť. A jeden nemá ani 50kcal‼️ to chceš nie? ?
Postup:
Z jedného plátu si vyrežeme pomocou obvodu pohára kruhy (cca 5 cm), ktoré poukladáme do foriem na muffiny aby dostali tvar košíčkov. Mne vyšlo 24 kruhov, čo je 12 veterníkov ( 1 na spodku a druhý na vrchu). Pečieme 5 minút na 180 stupňov.
Následne pripravíme karamelový krém, ktorý pozostáva prípravou pudingu podľa návodu na obale. Do vychladnutého pudingu pridáme ricottu a proteín. Dáme zatiaľ zachladiť.
Ako ďalšie si pripravíme smotanový krém vymiešaním smotany. Už nesladíme. Tiež odložíme na hodinku do chladu.
Karamelový krém si dáme do potravinárskeho vrecka alebo do malého sáčku. A opatrne do kruhu vrstvime na prvý krúžok upečeneho lavašu. Takisto postupujeme aj so smotanovým krémom. Veterník zakryjeme druhým lavašom. Môžeme poliať karamelovým pudingom, čokoládou alebo posypať cukrom.
Lavaš veterníky hneď podávame. Dobrú chuť.