Pšenovo-šmakounové šišky

Milujete sladké jedlo ako hlavný chod, ale radšej sa mu vyhýbate kvôli nedostatku bielkovín? Skúste pridať Šmakúna, ktorý neovplyvní chuť, ale nutrične ho obohatí práve o bielkoviny.
Ingrediencie
100 g Šmakouna (možno použiť Klasik aj ochutený)
100 g pšeno
100 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
1 vajce

Postup

Dávky dvakrát sparte horúcou vodou a prepláchnite, aby sa zbavili prípadnej horkosti. Potom uvarte do mäkka podľa návodu na obale. Odkvapkajte, nechajte vychladnúť, vmiešajte vajcia, nastrúhajte Šmakúna a zahustite múkou. Pokiaľ nie ste fanúšikovia špaldovej múky alebo potrebujete mať jedlo bezlepkové, hodí sa aj iná alternatíva múky, napríklad ryžová. Z cesta tvorte valčeky alebo guličky, ktoré vo vriacej vode varte pokiaľ nevyplávajú na povrch (približne 3 – 5 minút). Servírovať môžete na sladko (výborné sú šišky s makom a slivkami), ale aj naslané, napríklad ako prílohu k nejakej omáčke.

Ikona Overené komunitou