Tvarohovo-jablkový koláč

Suroviny:

 Lavaš špaldový 8+2 jablká 110g mleté vlašské orechy 1 škoricový cukor škorica mletá 1 hrudkovitý tvaroh 1 vajce med

Postup:

Skvelý recept s Lavašom. Lavaš nastriháme na veľkosť formy 20×20 tak, aby sme ho mali vo dvoch vrstvách 3x (teda na spodok, do stredu a na vrch). 8 jabĺk nastrúham na hrubo do misky. Formu vymažem maslom a uložím Lavaš. Vymiešam tvaroh, vajce, med, 1pl orechov a natriem na Lavaš. Na to navrstvím jablká, ktoré aj vyžmýkam a posypem škoricovým cukrom. Na to položím ďalší plát a ostatné jablká tiež vyžmýkam a zmiešam s ostatnými orechami a osladím medom. Navrstvím na druhý plát a prikryjem posledným Lavašom. Tu na vrch už len nastrúham dve jablká aj so šupkou, posypem škoricou a pečiem na 175°C asi 30min.